Stichting Uitgeester Senioren Middelweg 5 1911 EA Uitgeest tel: 0251-319020 s.u.s@inter.nl.net

Nieuws

COMPUTERWORKSHOPS EN COMPUTERCURSUSSEN

COMPUTERWORKSHOPS
Alle computerworkshops vinden plaats op woensdagmorgen van 09.30 – 11.30 uur en starten zodra er voldoende aanmeldingen zijn.

FOTOBOEK MAKEN – 2 bijeenkomsten
In deze workshop leert u de grondbeginselen van het maken van een fotoboek. U leert een programma downloaden. U krijgt een groot aantal tips om pagina’s leuk op te maken ( verschillende formaten foto’s, teksten er bij zetten, foto’s rangschikken).

FOTOCOLLAGE MAKEN – 1 bijeenkomst
U heeft altijd al een collage van foto’s willen maken, maar u kan maar niet het juiste programma vinden, of u weet niet wat allemaal mogelijk is. In deze workshop leert u een programma installeren en u krijgt allerlei suggesties om een collage te maken. U gaat tijdens de workshop een paar collages maken.

FOTO’S IN EEN SLIDESHOW ZETTEN – 1 bijeenkomst
U heeft altijd al iets willen doen met een serie foto’s. In deze workshop leert u er een slideshow van te maken met bewegende overgangen en muziek erbij. U leert hoe u het programma op uw computer moet zetten en we oefenen met een serie foto’s. U krijgt er een reader bij, zodat u thuis aan de slag kunt. Verder krijgt u allerlei suggesties.

MIJN OVERHEID / DIGID – 2 bijeenkomsten
Met de DigiD app kunt u altijd en overal veilig inloggen bij allerlei instanties van de overheid. Tijdens deze workshop leert u hoe u een DigiD aanvraagt, activeert en gebruikt, informatie kunt vinden op websites van gemeenten, zorginstellingen en andere overheidsorganisaties. U leert inloggen in persoonlijke websites zoals Mijn toeslagen en werk, SVB enzovoort. De overheid wil dat iedere Nederlander haar of zijn weg kan vinden op Mijn Overheid. U moet een Digid hebben aangevraagd en uw inlognaam en wachtwoord van uw Digid weten.

MOBIELE TELEFOON (Android) – 3 bijeenkomsten
Heeft u ook moeite met sms-en, app-en, contacten op de juiste plek zetten, e-mail lezen, een app downloaden en installeren? Dan is deze workshop iets voor u. We kijken naar de instellingen van uw telefoon. U leert ook berichten verwijderen, foto’s maken en opslaan. Uw telefoon heeft Android 6 of hoger. Dit is te vinden bij de Instellingen en daarna bij Toestelinfo. Neem u telefoon en inloggegevens van uw telefoon (gebruikersnaam en wachtwoord) mee.

POWERPOINT – 3 bijeenkomsten
PowerPoint is een programma om presentaties te maken. Het programma is een onderdeel van het Office pakket. . Het programma is niet moeilijk. U leert allerlei mogelijkheden om presentaties te maken. U leert ook hoe u foto’s kunt presenteren, teksten erbij zetten en het automatisch laten afspelen.

WINDOWS 10 – 3 bijeenkomsten
In deze workshop leert u de meest essentiële dingen van Windows 10. U maakt kennis met het bureaublad, maar ook met het blad met tegels. U leert hoe u een account moet aanmaken. U leert programma’s op de taakbalk zetten, het verschil tussen de app Deze pc en de Verkenner. We kijken naar de beveiliging van uw computer, naar de instellingen van Windows 10, updates en nog veel meer.

 

COMPUTERCURSUSSEN

WORD/EXCEL
Eens in de 2 weken op maandag van 9.00 – 10.30 uur. € 42,– voor 14 lessen.

WINDOWS GEVORDERDEN
Eens in de 2 weken op maandag van 10.30 – 12.00 uur. € 18,– voor 6 lessen.

WINDOWS BEGINNERS
Wekelijks op dinsdag van 9.00 – 10.30 uur. € 51,– voor 16 lessen inclusief materiaal.

CURSUS IPAD & IPHONE
Eens in de 2 weken op woensdag van 9.30 – 11.30 uur. € 21,– voor 6 lessen inclusief materiaal.

WINDOWS THEORIE & PRAKTIJK
Wekelijks op woensdag van 15.00 – 16.30 uur. € 30,– voor 10 lessen.

Informatie en opgave op het kantoor van de S.U.S., 1ste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, te Uitgeest, tel. 31 90 20, mail s.u.s@inter.nl.net.