Stichting Uitgeester Senioren Middelweg 5 1911 EA Uitgeest tel: 0251-319020 s.u.s@inter.nl.net

Nieuws

SPREEKUUR MANTELZORGMAKELAAR op donderdag 20 oktober

Wellicht zorgt u voor iemand, uw partner, ouders of kennis en heeft u wel eens van de term ‘mantelzorg’ gehoord. Graag wil ik mij voorstellen, ik ben Pauline Landwehr Johann, werkzaam bij MaatjeZ, centrum voor mantelzorg.  Als mantelzorgmakelaar ondersteun ik de (overbelaste) mantelzorgers in de gemeente Uitgeest, dit kost u niets!

Hoe graag iedereen het ook zou willen, zorgpersoneel heeft niet altijd de tijd om aan mantelzorgers te vragen hoe het met hen gaat en hoe zij geholpen zouden kunnen worden. Er zijn vaak mogelijkheden om de zorgtaken te verlichten. Maar, wat is er dan allemaal mogelijk en waar moet u dan aankloppen? Dat is een hele zoektocht en het voelt soms alsof u van het kastje naar de muur gestuurd wordt.

Daar kan (en wil) ik u graag bij helpen! Samen met u kan ik in kaart brengen waar u tegen aan loopt en hoe we ervoor kunnen zorgen dat u de zorgtaken vol kunt houden. Soms is het plegen van een paar telefoontjes al voldoende om iets te regelen. Maar het kan ook zijn dat er een aanvraagformulier ingevuld moet worden of er is keukentafelgesprek gepland. Daar ik kan ik u ook bij helpen. Als u een wat uitgebreide vraag heeft, of liever een 1-op-1 gesprek wilt, dan maken we een afspraak. Sommige zaken bespreekt u namelijk liever niet met anderen om u heen, dat begrijp ik heel goed.

Heeft u een mantelzorg-vraag waar u al een tijdje mee rond loopt? Wilt u weten waar u moet zijn voor bijvoorbeeld een aanvraag voor een rolstoel, thuiszorg of hoe/waar u ondersteuning kunt krijgen als u een weekendje weg wilt?

Voor deze en andere mantelzorgvragen, hebben wij dit najaar een ‘Vragen anderhalfuurtje’ ingericht tijdens het Repair Café in Uitgeest.

Donderdag 20 oktober (en op 17 november) van 10.00 – 11.30 uur in Dorpshuis de Zwaan. Wilt u mij eerder spreken, neem dan contact op met 06-39331563 of mail naar: p.landwehr@maatjez.nl.